Maarten van Kapel
Organist, Kerkmusicus, Docent

17 april heb ik samen met trompettist Christian Jongepier een concert mogen verzorgen in de Duif in Amsterdam. Een feestelijk concert, waarbij we onder ons motto "Door wind gedreven" 1e Paasdag 2022 muzikaal extra glans hebben kunnen geven!


 

Zaterdag 7 mei was de presentatie van het jaarlijkse magazine van de Brabantse

Orgelfederatie, "Brabants Orgelrijkdom 2022". Een mooie ochtend waarbij Ad van Sleuwen en

ikzelf de kerk hebben mogen vullen met klanken van het schitterende de Crane orgel!

Benieuwd of er nog een exemplaar beschikbaar is? Neem dan contact op met het bestuur,

de gegevens zijn hier te vinden! 

 


Ik kreeg laatst de vraag of ik mee wil spelen bij een uitvoering van de alpensymfonie van Richard Strauss in het Concertgebouw in Amsterdam, dat was gauw besloten: ja! Een week later doen we hetzelfde programma nog eens dunnetjes over in het muziekgebouw in Eindhoven.
Op 20 en 27 november speel ik mee met het Philips Symfonie Orkest in een uitvoering met onder andere de alpensymfonie van Richard Strauss.
Kaartjes vind je hier (Amsterdam)
                   &

hier (Eindhoven)

Als kers op de taart speel ik 16, 17 en 18 december mee met het Arnhemse vocaal ensemble Festina Lente in hun jubileumconcert “Boheemse Kerst”, waarin kerstmuziek van Boheemse afkomst ten gehore wordt gebracht door koor, orkest, en uit Tsjechië ingevlogen solisten.
                                                                                                                                 Kaartjes vind je hier.
                                                                                                                                 
                                                                                                                                 Welkom bij dit alles! Van harte welkom in Heerewaarden op zaterdag 4 november! Hanno en ik nemen u mee in de mooie wereld van het Heerewaardense orgel. Voor ieder wat wils, op auditief vlak alsook op visueel vlak. Tijdens het concert kunt u beneden op een scherm meekijken met hoe het er boven aan toegaat. Er klinkt klassieke muziek, filmmuziek en popmuziek, en als finale kruipen Hanno en ik samen achter de klavieren om onze 4 handen en voeten tegelijk aan het werk te zetten. Tot dan!